Geocache Description:

 


social food 2017 is weer geweest.
Wederom was het weer super gezellig op de Holterberg. Helaas mochten wij door een code rood 
dit jaar de BBQ niet gebruiken maar dit was geen bezwaar want 
een picknick is net zo gezellig en er was eten in overvloed!
hieronder vinden jullie de recepten van alle lekkernijen .

recept van Rayan (team*RayanW) American Coleslaw 

1 Hele groene kool 

1/4 rode kool

2 wortels

1 pot volle mayonaise 

azijn 

kopje suiker 

mosterd 

peper/zout

Snijd de kolen in stukken en verwijder het hart want deze is vrij bitter.

met de foodprocessor rasp je de kolen en de wortels zo fijn als je zelf wilt. persoonlijk vindt ik hoe fijner hoe lekkerder maar dit kan voor u anders zijn.

maak een dressing van de mayo ,mosterd , suiker ,azijn ,peper en zout . doe dit alles op gevoel en proef tussendoor want de een houd meer van zuur en de ander meer van zoeter . speel met de verhoudingen.

meng alles door elkaar en laat het het liefst een nachtje staan. 

 


recept van Rayan (team*RayanW)

 STRAWBERRY CHEESECACKE

 

Bodem

200 g koekjes (spritsen of bastonges zijn het lekkerst)
80 g roomboter

 

cheesecake

1 vanillestokje of een theelepel vanille extract 
900 g verse roomkaas
250 g suiker
115 g zure room
5 eieren
30 g bloem

Garnering

 

250 g aardbeienjam
4 blaadjes gelatine


Verwarm de oven voor op 130 ºC. Smelt de boter.Verkruimel voor de bodem de koekjes en meng met de gesmolten boter. Vet de taartvorm in met een beetje boter en druk de koekkruimels er stevig in.Meng voor de vulling alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep de vulling op de kruimelbodem.

Bak de cake in circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen na het bakken. Haal de taart uit zijn vorm. 

laat in een bakje met koud water de blaadjes gelatine 10 minuten wellen . Ondertussen  verwarm je in een pannetje de aardbeienjam en laat even koken. eventueel kun je hier aan toevoegen : verse aardbeien of diepgevroren rode vruchten.laat deze massa iets afkoelen en roer dan de uitgeknepen gelatine door de massa. laat nog verder afkoelen en als de massa iets steviger begint te worden giet je deze over de afgekoelde taart. laat verder opstijven in de koelkast.

3 dagen houdbaar in de koelkast of invriezen kan ook , maar zeg nu zelf....zo'n taart is toch zo op.....